Privacy
 
mail.dbs.dkKorps- butikkenFacebookBliv Spejder

Nyheder

Monday, 05. June 2017 12:15

Nyhedsbrev fra spejdercheferne - maj 2017

Alder: 1 år

| Share

Majvi og Mikkel har udsendt nedenstående tekst til alle korpsets medlemmer i maj måned 2017

Kære Spejderven

Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber – dette er korpsets vision, og i dette brev kan du læse om, hvad der sker i korpsrådet lige nu, og hvad vi tænker, der skal ske det næste halve års tid, for at styrke vores vision.

Du er som altid velkommen til at skrive til os på kr(-a-)dbs.dk hvis du ønsker mere information eller har spørgsmål til os.

Fælles om fremtiden – et Førerstævne med fokus på at blive et stærkere korps.
Det var en stor glæde for os i Korpsrådet at mærke deltagelsen i debatterne om korpsets fremtid på førerstævnet. Der var rigtig mange spændende snakke og gode forslag og den endelige tekst til vores kommende strategi endte med følgende ordlyd:

 

  • I 2020:
  • har korpset et klart og sikkert brand, der beskriver, hvem vi er som spejdere, og som samler korpset, via vores vision
  • er korpsets kredse kendetegnet ved aktivt at bruge friluftsliv, dyrke familiefællesskab og skubbe til spejdernes grænser
  • er korpset bedre til at samarbejde lokalt og nationalt

Vi er meget bevidste om, at processen med at lave en strategi for at styrke korpset ikke har været lang, og at det kan føles som en lidt hastig proces. Men det er også vores overbevisning, at hvis vi skal vende udviklingen i korpset, må der tages lidt mere drastiske tiltag og tages store beslutninger hurtigere end hvad måske lige føles komfortabelt.

Korpsrådet vil på korpsrådsmødet den 20.-21. maj drøfte, hvordan vi kommer videre med opgaven. Vi vil også gerne komme rundt i korpset, så vi kan tale med jer om strategien samt have en dialog omkring det, der skal justeres på vejen. Vi glæder os derfor til at komme ud og fortsætte dialogen omkring strategien, så vi i samarbejde med dig, din kreds eller korpsudvalg kan vende udviklingen og skabe et stærkere korps frem mod 2020.

Spejderne
Samtidigt med at vi i korpset skal blive bedre til at definere, hvad vi gør og hvad vi vil, arbejder Spejderne også på at styrke fortællingen om, hvorfor det er vigtigt, at børn skal være spejdere. Spejder er ikke bare en hyggeklub, det er helt nødvendige kompetencer, vi giver børn. Dette vil vi igennem Spejderne fortælle til hele Danmark!

Det starter allerede igennem det arbejde, der bliver gjort på Spejdernes Lejr her til sommer, hvor man vil udbrede, hvad vi kan i fællesskab. Vi glæder os over, at stort set alle kredse er repræsenteret på lejren, og ser frem til at komme rundt og besøge jer, og opleve vores eget fællesskab i det store fælleskab.

Nye tider på korpskontoret
Noget af det som gør ondt, er når man må fravælge noget. Grundet faldende antal spejdere under 30 år, samt en reduktion i udlodningsmidlerne, så står vores korps ikke længere så økonomisk stærkt, som vi ønsker det. Det betyder, at Korpsrådet har været nødt til at se hårdt på omkostningerne. Dette års budget er bestemt ikke et vi ønsker at gentage, så derfor har vi blandt andet set os nødsaget til at omstrukturere vores stilling på korpskontoret fra 1/1 2018.

Vi vil i løbet af efteråret orientere om, hvordan den fremtidige struktur for vores ansatte vil blive efter nytår. En ting er dog sikkert, og det er, at kredskonsulentordningen, som vi har i dag, ikke vil fortsætte, da vi ønsker at prioritere midler til at få en korpskonsulent til at være med til at få strategien ført ud i livet.

Vi håber på din forståelse af, at der kan opstå utilsigtede ting i forbindelse med ændringerne på korpskontoret og opfordrer dig til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Vi ønsker dig en rigtig god spejdersommer og håber at vi ses i Sønderborg.

Spejderhilsen
Mikkel og Majvi
Spejderchefer