Privacy
 
mail.dbs.dkKorps- butikkenFacebookBliv Spejder

Nyheder

Thursday, 08. March 2018 21:34

Væsentlig ændring af korpsets e-mail-tjeneste @dbs.dk

Alder: 196 dage

| Share

I KomIT har vi i nogle år søgt efter frivillige, der på længere sigt var parate til drive korpsets IT-installationer på Gl. Gugvej.

Sådanne frivillige findes tilsyneladende ikke længere.

Efter korpsrådets beslutning om at lukke korpskontoret og indgå samarbejde med KFUM-spejderne, er der ikke længere dagligt tilsyn med IT-installationerne ligesom daglig tape-back-up mv. ikke længere fungerer optimalt.

Det er derfor blevet tid til forandring!

For vores e-mail-tjeneste @dbs.dk har vi i samarbejde med Forretningsudvalget og Korpsrådet besluttet, at vi ikke længere vil drive egen mailserver, derimod vil vi anvende Googles mailtjeneste. Ændringen sker i løbet af forår / sommer 2018.

I praksis betyder ændringen, at du fortsat kan anvende din @dbs.dk-adresse. Du kan fortsat anvende webmail – men det bliver Googles webmail og ikke den Varmmail (web), du kender. Du kan også fortsat hente din mail ned på din egen PC (POP3) eller blot læse den med dit eget mailprogram (IMAP).

Flytningen gælder alene din e-mail: Alle dine e-mails bliver flyttet. Derimod kan vi ikke flytte andre ”services” fra den nuværende løsning. Derfor forsvinder kalenderdata, kontaktpersoner, opsætning af viderestilling, regler etc. Disse ting skal du oprette igen i Googles mailsystem.

I løbet af foråret vil vi flytte din mail fra serveren på Gl. Gugvej til Google. Du vil selvfølgelig få meget mere information om forløbet, når tidspunktet for flytning nærmer sig, ligesom vi (webmaster(-a-)dbs.dk) står til rådighed med råd og vejledning.

I fremtiden må du indstille dig på, at den personlige service, hvor vi f.eks. har fundet afviste mails i spamfiltret og slettede mails i back-up’en ikke længere findes.

Hvis du ikke er interesseret i at overlade håndteringen af din mail til Google og i stedet vil have din @dbs.dk-konto nedlagt, må du meget gerne give besked til webmaster@dbs.dk. Dette gælder også, hvis du ikke længere anvender din @dbs.dk-konto.

Spørgsmål er – som altid – meget velkomne til webmaster(-a-)dbs.dk

Med spejderhilsen
Kommunikations- og IT-udvalget (KomIT)