Privacy
 
mail.dbs.dkKorps- butikkenFacebookBliv Spejder

Nyheder

Sunday, 24. December 2017 11:23

Spejderchefernes julehilsen

Alder: 239 dage

| Share

"Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer."

Kære alle - spejdervenner i udvalg og kredse

Sådan starter Peters Jul og lige nu er glæden og forventningerne i højsæde hos os alle. Vi glæder os til jul, vi glæder os til at høre om det glade budskab juleaften, og vi glæder os til den gode julemad. Mange spejdere glæder sig helt sikkert også til at åbne deres julegaver juleaften.

Det har igen i år været et aktivt spejderår. Året startede med en velbesøgt Dialogdag. Dette er et tiltag, som vi også prioriteter i det nye år. Af andre gode aktiviteter i foråret kan nævnes vores førertræningsweekender. Det er her mange spejdere starter deres møde med korpset igennem førertræningen. Og selvom der ikke blev afholdt Rolandlejr i år, så glæder vi os til 2018, hvor 2 årgange samles til Rolandlejr.

Da 2017 startede kunne alle spejdere glæde sig til den store Spejdernes Lejr i Sønderborg. Selvom vejret ikke levede op til vores forventninger om et varmt sommervejr, så blev det en fantastisk lejr hvor vi kunne se hvad Spejderne kan opnå i fælleskab. Vi fik sat spor! Både i os selv, i de mere end 30.000 deltagere og sandelig også i Sønderborg.

Også Fællesudvalgsweekenden i korpset i oktober blev en succes. I år prøvede vi et nyt tiltag i form af teambuilding på tværs af udvalg. Dejligt at opleve engagementet fra alle udvalg og stemningen omkring at udvikle korpset.

Korpsrådet har igennem efteråret besøgt en del kredse. Vores mål er stadig at komme ud til alle kredse. Det har været berigende og lærerigt for os i Korpsrådet at besøge Jer ude i kredsene.

På Førerstævnet 2017 vedtog vi at starte arbejdet med at udvikle korpset igennem en ny strategi. For at komme i mål med strategien som helt essentielt skal medføre medlemsvækst, har vi besluttet at alliere os med en konsulent. Vi har forventninger til vores konsulent, men vi kan ikke komme i mål med vores strategi uden en fælles indsats fra hele korpset. Vi glæder os til at fortsætte processen i det nye år, og trække i arbejdstøjet sammen med jer.

Vi er et aktivt spejderkorps. Et højt aktivitetsniveau kombineret med færre udlodningsmidler har betydet at det har været svært at få de økonomiske ressourcer i korpset til at hænge sammen. Selvom vi har måtte tage afsked med vores korpssekretær og kredskonsulent, så er vi fortrøstningsfulde. Når en dør lukkes, åbnes en anden. Denne anden dør er et samarbejde med KFUM-Spejderne, hvor vi fra d. 1/1-2018 vil få løst en række administrative opgaver.

Med dette digitale julekort takker vi fra Korpsrådet jer alle for jeres store indsats for korpset igennem det seneste år. Uden jer intet korps!

I ønskes alle en glædelig jul og et velsignet og turkisblåt nytår og på gensyn i spejderlandet i det nye år.

De varmeste hilsner fra spejdercheferne
Majvi & Mikkel