Privacy
 
mail.dbs.dkKorps- butikkenFacebookBliv Spejder

Brownsea

Koncept

Brownsea er den første træning i korpset og dermed starten på hver enkelt spejders nationale træningsforløb. Træningen bygger på grundprincippet ”Learning by Doing”, og der bliver lagt vægt på de traditionelle spejderfærdigheder. Deltagerne skal på weekenden samarbejde med folk, de ikke på forhånd kender og stifte nye bekendtskaber på tværs af kredsene. Weekenden er bygget op omkring en eventyrramme, der giver deltagerne mulighed for at bruge deres fantasi og indleve sig i et nyt univers. Hele weekenden foregår udendørs, og der er derfor fokus på friluftliv og de oplevelser, det kan give deltagerne. Der er tre overordnede temaer, der går på skift år efter år. 

Samfund: kan for eksempel dække over aktuelle begivenheder i indland eller udland, som deltagerne i denne aldersgruppe kan forholde sig til det. Træningen kan også fokusere på en bestemt befolkningsgruppe, klasseforskelle el.lign.

Lejrliv: et generelt grundprincip i Brownsea er lejrlivet, og på denne weekend inddrages de grundlæggende spejderfærdigheder i særdeleshed i aktiviteterne. Eksempler på en eventyrramme er nybygger i USA, den første lejr på Brownsea el.lign.

Tro: kan dække over alt fra religion, tvivl og kampen mellem det gode og det onde. Eksempler på en eventyrramme er Harry Potter, Star Wars, Ringenes Herre, korsriddere el.lign.

Formål

Formålet med træningen er, at deltagerne dygtiggør sig i kendte spejderfærdigheder og tilegner sig nye. Endvidere skal deltagerne stifte bekendtskab med patruljelivets ansvar, pligter og samarbejde. Endelig skal træningen virke som introduktion til korpsets førertræningssystem.

Kompas

På Brownsea tilegner du dig kompetencer inden for:

  • Personlig udvikling
  • Friluftsliv
  • Kommunikation
  • Pædagogik
  • Ledelse
  • Spejderideen
  • Samarbejde
  • Refleksion

 

Deltagere

Deltagerne er i alderen 12-15 år, hvor man som minimum fylder 12 år i det år, man deltager. Min. 12 og max. 40 deltagere. Spejderne kan deltage i træningen som enkeltpersoner, og det er derfor ikke en nødvendighed at hele patruljer deltager. Tanken er, at man kan deltage på Brownsea flere år i træk.