Privacy
 
mail.dbs.dkKorps- butikkenFacebookBliv Spejder

Førertræning

Det handler om at uddanne ledere

Førertræning handler om at uddanne af ledere. Det handler om både at kunne lede andre, at blive ledt af andre og være leder i dit eget liv. På vores førertræninger og ledelsesuddannelser anvender vi spejdermetoden ”Learning By Doing” og det pædagogiske princip om at ”unge leder unge” som arbejdsredskaber, hvilket betyder, at du som deltager opnår en læreproces og ledelseserfaring, som ingen andre foreninger eller kurser kan tilbyde dig. 

Vores førertræninger og ledelsesuddannelser giver dig i særdeleshed mulighed for at udvikle selvstændighed, medansvar, demokratisk livsholdning og mellemfolkelig forståelse i overensstemmelse med den internationale spejderbevægelses idé. Ved at deltage på vores førertræninger og ledelsesuddannelser opnår du både færdigheder som at planlægge og gennemføre spejdermøder weekendture, lejre, friluftsaktiviteter og holde andagter samt kompetencer som højtkvalificerede samarbejdsevner, evnen til at indgå i teams og højtudviklet samfundsansvar.

Du kommer til at indgå i et større fællesskab, hvor du skal samarbejde med mange forskellige mennesker, som ikke nødvendigvis tænker på samme måde som dig selv. Du lærer at lytte til andre, sige din mening og finde frem til fælles løsninger, beslutninger og kompromisser. Du lærer at anderkende og respektere andres forskelligheder og se dem som muligheder frem for begrænsninger.

På den måde bliver du i stand til at påvirke det samfund, du er en del af og er med til at efterlade denne verden en lille smule bedre, end du modtog den.   

Rammen for vores førertræninger og ledelsesuddannelser er friluftsliv og patruljeliv og foregår ofte på vores dejlige Førertræningscenter Øksedal, der ligger ved Nibe.

 

 

Praktisk Info

Eksterne træninger

Som spejder i DBS har du mulighed for at deltage i de andre spejderkorps træninger. Vi har lavet en særlig side med yderligere  information.

Læs mere om eksterne træninger